Breaking news! Afsløring af planer om korruption og mord!

Kære læsere. I denne skribents glorværdige karriere som Grand Prix-skribent har jeg lavet flere forskellige slags interviews, men det interview jeg lavede med Jacob Riising, som er vært for Dansk Melodi Grand Prix 2016, sammen med Annette og Hilda Heick, er klart det der har udviklet sig til at blive det mest underlige. Jacob Riising dukkede op i pressecenteret midt på eftermiddagen, så lidt træt ud, men viste sig så absolut at være i hopla. For at give jer et indtryk af det, har jeg valgt at bringe hele interviewet i uredigeret form. Der er åbenbart både tale om bestikkelse og mordplaner. Læs blot her:

Kan du fortælle mig lidt om showet?

Jeg kan afsløre store, banebrydende ting for dig. Der vil være ti sange der skal spilles. Man finder en vinder, vinderen kommer til at tage til Sverige, vinde hele lortet, for der er jo tradition for, at når der er danskere på svensk grund, så vinder man Eurovision. Så jeg kan garantere dig, også fordi jeg har bestukket nogle mennesker ovre i Sverige med store dele af licensmidlerne, at den vinder vi finder i aften, vinder også Eurovision. Nu står der en pressedame og ryster på hovedet og siger, at kan man ikke sige, men det kan man godt.

Skal du så være international vært næste år?

Ja, jeg tænkte, at jeg ville begynde at gå med briller, for at sende et signal til Nikolaj Koppel om, at der er en ny sherif i byen. Der er andre der kan gå med briller end ham.

Hvordan forbereder man sig som vært?

Jeg plejer at drikke store mængder af alkohol umiddelbart inden showet. Nej det passer ikke, men jeg plejer faktisk nogle gange at drikke et glas vin under showet, men jeg har simpelthen så ondt i halsen, så jeg tror ikke at jeg gør det på lørdag. Hvis jeg fucker op i en hel masse tekster, så er det fordi jeg ikke er småfuld, som jeg plejer at være når jeg laver fjernsyn.

Så hvis der er noget med årstallet…?

Det har jeg jo gjort før. Der skød jeg jo seks år forkert (da han som vært med Dansk Melodi Grand Prix 2014 udnævnte Basim til vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2008, red.). Det var det der kostede mig værtsrollen…det var der, hvor både Pilou Asbæk og Nikolaj Koppel jublede, altså rejste sig op, som havde vi vundet VM i fodbold. Da jeg udnævner Basim seks år forkert, vinder af 2008, der ved jeg, at der er både Pilou og Koppel helt oppe og støde, for der ved de, at nu er den hjemme. Der er han blevet smidt på porten, ham fjolset.

Hvordan er det at være vært med to gange Heick?

Forfærdeligt! Umiddelbart mest fordi hun har jo sin mor med. Jeg plejer gerne at have min mor med, altså ikke når jeg laver Grand prix, men når jeg er ude og lave rejseprogrammer. Jeg har haft lidt ondt i halsen, og Annette har haft lidt ondt i halsen, men det er helt klart Annette der har fået mest opmærksomhed, fordi hun har sin mor med. Det er meget udspekuleret. Der er ingen der siger til mig: ”Husk at tage en jakke på, når du går udenfor, husk at drikke kamillete”, men hun får det hele tiden at vide, Annette.

Nu har du næsten svaret på mit næste spørgsmål. Har mor været inde over?

Min mor? Nej, det har hun ikke. Når man har rejst, og lavet meget fjernsyn og haft sin mor meget med på arbejde, som jeg har, så har man også nogle gange brug for en lille pause, så det er i virkeligheden et frirum for mig at tage til Jylland.

Så nu har du taget Annettes mor med i stedet?

Ja. Det var også meget nemmere. Så slipper man også for selv at have en pinlig mor.

Hvordan er rollefordelingen?

Rollefordelingen er den, som jeg ser det, at jeg helt klart er den vigtigste hovedvært. De er på en eller anden måde noget, jeg vil ikke engang kalde det sidekick, de er noget sidehalløj, staffage ude i siden, mens jeg ligesom er hovedværten. Jeg har ikke fået sagt det til dem endnu, men det vil jeg gå ned og gøre nu. Det kan være, at de skal vide det inden.

Måske, eller måske netop ikke?

Måske netop ikke. Det kan være, at jeg bare skal tage den direkte, hvad kan det gøre. Der er jo langt ned fra den scene. Et enkelt lille puf, og så ville de være historie. Tænk hvis jeg blev kendt som ham der skubbede Hilda ud over scenen, slog hende ihjel. Hvis man skulle gøre det, så skulle det være til Grand Prix.

Så hun døde med kjolen på.

Ja.

Og sådan sluttede det interview. Jacob gik tilbage til sine prøver, og jeg stod tilbage, måbende over alle de afsløringer jeg nu var blevet indviet i, så hvis Jacob Riising skubber Hilda Heick af scenen, eller der kommer skandale om misbrug af licensmidler, så er I advaret. Husk, at I læste det først på www.denmark12points.com.

 

februar 13th, 2016 by