Afdæmpet popbrag fra Calling mercury

Calling mercury er årets eneste duo blandt solister. Danmark har jo de seneste par år sendt grupper af sted bestående af mænd, så måske falder Calling mercury også i danskernes smag. Lad os i så fald håbe på, at de kan lave et bedre resultat i Eurovision end deres forgængere har gjort.

Calling mercury består af de to 25-årige fyre Jeppe og Joel, som har lavet musik sammen siden de for 8 år siden havde musik sammen i gymnasiet. Imidlertid har de ikke haft den store eksponering indtil nu, og har faktisk kun optrådt offentligt sammen to gange før – og det var for publikum i størrelsesordenen 200 mennesker, så det er noget af en omvæltning pludselig at være i en så stor ramme som Melodi Grand Prix er.

Vejen ind i Melodi Grand Prix

Jeppe kender Rune Braager, som har produceret og været med til at skrive Big little lies, som sangen hedder. Han kontaktede dem og spurgte, om de mon havde lyst til at optræde med det, for han mente at de passede ret godt til nummeret. Det mener de også selv at de gør, for de betegner sig selv som laid back typer, ligesom nummeret også er. De var overraskede over at blive spurgt, men syntes ikke at de kunne sige nej til at være med i Melodi Grand Prix, og de kalder det ”en oplevelse man aldrig glemmer”.

Også før de selv var på tale som deltagere, har de set det hvert år, sammen med nogle venner, som opvarmning til at gå i byen. De fortæller:

Man kommer i rigtig festhumør af at se det. Nogle gange har vi lavet druklege, baseret på Melodi Grand Prix. For eksempel hvis der er vindmaskine, så tager man en tår, eller hvis der bliver moduleret i sangen. Der er mange klicheer.

Forventer stor opmærksomhed

Calling mercury har en klar forventning om, at deres deltagelse kan bruges til at promovere dem selv, så de  kan komme ud og spille med deres egne sange i fremtiden. De håber blandt andet, at det kan give dem mulighed for at få udgivet noget i en større skala end de har gjort hidtil, hvor deres sange er udgivet enkeltvis, og uden om de mere kommercielle kanaler.

Holder stemmen?

Jeppe fortæller, at prøverne er gået udmærket, men at han har lidt knas med stemmen, grundet den forkølelse, som nærmest er obligatorisk i gruppen af kunstnere ved Melodi Grand Prix, men som Jeppe så vidt vides er den eneste der har været ramt af i år. Han håber selvfølgelig at stemmen holder, og at en god nats søvn inden vil have en god effekt.

Less is more

Calling mercury kommer til, fortalte de, at præsentere et sceneshow med mottoet ”less is more”. Der bliver ikke så meget bevægelse på scenen, og der bliver ret langsomme kamerabevægelser. Det passer godt til nummeret, mener de, og det giver plads til at man kan høre melodien og teksten, og leve sig ind i deres univers. De kalder det et lille frisk pust i showet mellem de store techno-ballader og hvad der ellers er af popbrag. Deres bliver i stedet et mere afdæmpet popbrag. Det kan vi glæde os til at opleve, når de går på scene som nummer 5.

februar 25th, 2017 by