Hvem vinder Melodi Grand Prix 2017?

Her følger en gennemgang af de 10 numre i årets Melodi Grand Prix, med vurderinger af deres chancer.

 

Sang 1. Ida Una: One.

Noget tyder på, at der er nogle koreografer, der har kigget tilbage på Emmelie de Forests sceneoptræden fra 2013, og tænkt, at her var et vindende koncept for en ung kvinde, og så tænkt, at en ung kvinde har vi da også her i 2017. Så gør vi det samme. Siddende på scene fra starten af nummeret, råhvid kjole i natur-alfestil, løst hår. Problemet er bare, at dels er nummeret ikke helt så stærkt, og dels brænder Ida Una ikke nær så godt igennem – meget langt fra, faktisk. Hendes sang er faktisk ganske udmærket, og var en sang som jeg på forhånd havde en del forventninger til, men de er faldet en del.

Finale: Måske, men sandsynligvis ikke.

 

Sang 2. Thomas Ring: Vesterbro.

Lige som Ida Una starter Thomas Ring også siddende på scenen, med en enkelt lyskegle. Baggrunden er meget holdt i sort/hvid, som dog skifter til farvede flader. Indtrykket er umiddelbart lidt indadvendt i det, og så er han ikke hjulpet af, at DR tilsyneladende i år er blevet forelsket i billeder, hvor man ser hele scenen. Det går lidt imod den intimitet der egentlig ellers var målet. Det gør at han kommer til at forsvinde lidt på scenen. Det er synd, for nummeret er ellers meget fint.

Finale: Sandsynligvis ikke.

 

Sang 3. Rikke Skytte: Color my world.

Både Rikke og hendes fire dansere er klædt helt i hvidt, og danserne er sminket med hvid farve i ansigterne. Sammen med at der er knald på farverne bag bagvæggen giver det et tribal-udtryk, som passer godt til sangen – så på den måde er alt jo godt. Desværre udfylder Rikke langt fra den ellers gode ramme. Hun virkede meget svag stemmemæssigt, og var heller ikke hjulpet af, at da der undervejs kommer røg på scenen, går røgkanonerne tilsyneladende amok, så der går 10-15 sekunder, hvor man ikke kan se noget som helst på scenen. Lad os for hende håbe på, at Melodi Grand Prix for hende kommer til at gå efter devisen dårlig generalprøve giver en god premiere.

Finale: Nej.

 

Sang 4. Anja: Where I Am.

Hvor der har været nogle på forskellige måder usikre performances, er vi her i stensikre hænder hos Anja. Hun er underskøn i sin røde kjole, og fylder scenen fuldstændig ud, selv om hun er helt alene på scenen. Det er klart den bedste fremføring indtil nu i showet, og denne her sang er et brandvarmt emne til at løbe med sejren.

Finale: Forhåbentligt, og også yderst sandsynligt.

 

Sang 5. Calling mercury: Sweet little lies.

Denne sang regnes af mange som en af de sange der har mindst chance for at vinde, men jeg har nu hele tiden været meget glad for den. Calling mercury lovede jo et intimt show med langsomme kamerabevægelser, og det fik vi bestemt også – men det blev det på ingen måde kedeligt af. Vi bliver præsenteret for en scene med tre skærme med helholdsvis en cellist, en trommeslager og en bassist bagved i silhuet. Foran står Joel og Jeppe, som udgør Calling mercury, Joel med det ret specielle instrument theremin, og Jeppe med en mikrofon. Hver har en lyskegle ned på sig. Jeg synes at de gør det super godt på scenen, og jeg er VILD med sangen. Den er absolut min favorit, men det bliver desværre nok svært for dem.

Finale: Forhåbentligt, men det er nok desværre ikke så sandsynligt.

 

Sang 6. Anthony: Smoke in my eyes.

Denne sang har jeg ikke haft den store tiltro til, men jeg synes faktisk, at han og hans dansere får det allerbedste ud af nummeret. De skaber en skøn og venlig stemning på scenen, og sammen med en masse bevægelse på bagvæggen giver det meget godt indtryk. Super fin performance, som dog nok ikke holder til en top 3.

Finale: Sandsynligvis ikke.

 

Sang 7. Rene Machon: Warriors.

Rene starter alene på scenen, men får i løbet af nummeret selskab af fire dansere. Scenebilledet er fint, med hvid, turkis og lysende pink i baggrunden. De fire dansere gør det godt, men Rene fremstår lidt mere stiv i det. Dette er ikke sang jeg tror på.

Finale: Nej.

 

Sang 8. Sada Vidoo: Northern lights.

Så er vi nået til dette års suværent største udstyrsstykke. Sada Vidoo starter som spilledåse-ballerina, og træder midt i sangen ud af spilledåsen i sin discokugle-lignende kjole. I bedste Sada Vidoo-stil har hun blåt hår, og en stor rød sløjfe i håret. Der er ingen tvivl om, at hendes udtryk er et man husker, og det er også et nummer der tales meget om, også på internationale fansider. Den fortjener såklart også en finaleplads, men jeg synes ligesom, at der alligevel mangler noget. Det er næsten et fantastisk sceneshow, hun brænder næsten igennem og man kan næsten huske sangen som andet end den dukken sang – men også kun næsten.

Finale: Stensikkert.

 

Sang 9. Jeanette Bonde: Hurricane.

For mig er denne sang dagens overraskelse. Jeg havde ikke før liveshowet set Jeanette med den store chance, men det har ændret sig en del nu. Hun starter i et spejlet sort-hvidt billede, og hele vejen igennem flyder man hen i hendes stærke stemme og store udstråling. Hun brænder i den grad igennem, og hun bliver absolut en af dem de andre skal være bange for.

Finale: Sandsynligvis.

 

Sang 10. Johanna Beijbom: A.S.A.P.

Så er der ellers glitter for alle pengene. Glitter på bagvæggen, glitter på tøjet, glitter på danserne, glitter på mikrofonen. Heldigvis passer det rigtig godt til sangen, som i sig selv er lidt af en glitterbombe. For de der er oldschool fans er dette her deres drøm, der er gået i opfyldelse. Dog tror jeg ikke at sangen er stærk nok, trods en god performance og stemme.

Finale: Sandsynligvis ikke, men på den anden side, det er tit gået godt for nummer 10 – så måske.

 

Hvem vinder?

Jeg anser Anja og Sada Vidoo for at være stort set sikre på at gå i finalen. Hvem den tredje bliver er jeg mindre sikker på. Mit bedste bud lige nu er Jeanette Bonde, men Ida Una og Johanna Beijbom kunne også være rimelige bud, Ida fordi hun faktisk har en ret god sang, og Johanna fordi hun laver en kæmpe fest på scenen og er sidst på scenen. Derudover har jeg jo også mit eget håb Calling mercury, men det er nok mere håb end realistisk.

Mit bedste bud på en vinder er Anja. Hun er så megasikker, har kæmpe indlevelse og ikke mindst en rigtig god sang. Sada Vidoo kan selvfølgelig ikke udelukkes, men jeg tvivler på, om nogle måske står for meget af på dukkelooket, og så var hun som sagt ikke helt så overbevisende for mig, som jeg troede hun ville være.

februar 25th, 2017 by