Rikke Skytte – gymnasieelev med hang til Brødrene Olsen

18-årige Rikke Skytte er til daglig gymnasieelev på Aalborghus Gymnasiums musiklinje. Her går hun i 3.g, men skolearbejdet er ikke det eneste der fylder for hende. Også musikken fylder meget hos hende, og der er planer om, at hun skal udgive noget musik efter Melodi Grand Prix. Om det fortæller hun:

Det afspejler mange sider af mig, mange forskellige sider. Der er noget på engelsk, og der er noget på dansk, og hver sang fortæller en historie. Det er ikke nødvendigvis historier jeg har følt, jeg har for eksempel skrevet en sang om at slå op med sin kæreste, og det har jeg ikke gjort. Jeg er stadig kæreste med ham, men det er små historier man kan udvikle gennem musikken. Jeg går meget op i, at der skal være noget specielt, så min musik bliver en lille rejse på oplevelser.

En kringlet vej til Melodi Grand Prix
Rikke Skytte stiftede bekendtskab med sangens ophavsmænd gennem en sangskrivercamp, som hun var på i sommers, hvor der skulle skrives sange til Melodi Grand Prix. Den sang hun selv skrev kom dog ikke med, men til gengæld havde Mds Løkkegaard, Mojo fra Holland og Laura Kloos fra Tyskland opdaget hende. De havde skrevet Color my world, men manglede en til at synge den, så det tilbød de Rikke Skytte at gøre, og det var de så tilfredse med at hun blev tilbudt at synge ved Melodi Grand Prix. Det var altså en lidt kringlet vej til Melodi Grand Prix, men hun er ”skideglad for det”.

Starstruck
Rikke Skytte betroede denmark12points.com, at hun var blevet ret overvældet, da hun kort før dette interview fandt sted havde set Brødrene Olsen snige sig ind på en af de andre etager i Boxen, et indtryk der blev bekræftet af, at hun blev set med tårer i øjnene, da de pludselig var i rummet på samme tid.

Forventninger til Melodi Grand Prix
Den vigtigste forventning for Rikke Skytte er, at det bliver en fest, hvilket det allerede er, og hun fortæller, at hun allerede har mange super dejlige venskaber oppe og køre nu, og har fået mange gode kontakter og gode oplevelser. Prøverne er gået godt, trods et mindre chok til en prøve for få dage siden. Hun var ikke forberedt, da der pludselig kom noget røg op lige ved siden af hende, som hun kom til at trække ned i lungerne, men hun mener dog, at når hun nu er forberedt på det, kommer det ikek til at give hende problemer når det virkelig gælder.

Lige som de fleste andre kunstnere, er Rikke Skytte ikke meget for at fortælle om hendes sceneshow, men udover røg lover hun os mange farver. Det kan vi så glæde os til at opleve, når hun går på scenen som nummer 3.

februar 25th, 2017 by