Tre harmoniske søstre fra Færøerne

Sang 7: CARLSEN – Standing up for love

Tekst og musik: Dave Rude, Thomas Thörnholm og Michael Clauss

Efterhånden har det været sket nogle gange, at der har været kunstnere med fra Færøerne i Melodi Grand Prix. Hvis Douze Point har talt rigtigt, er det i alt sket seks gange. Første gang var da Annika Hoydal blev nummer 4 i 1979 med hendes sang ”Aldan”, som blev sunget på færøsk. Ingen har overgået Annika Hoydals fjerdeplads, men fire ud af de seks gange en færing har deltaget, er sangen kommet i top 5. I år er det CARLSEN, som skal prøve at leve op til den flotte statistik, med nummeret ”Standing up for love”. Som det eneste årets numre, i skrivende stund, er der allerede nu lavet en musikvideo med nummeret. Det kan høres her:

CARLSEN består af de tre søstre Vanja, Laila og Barbara, som alle bor og arbejder i Thorshavn. Vanja arbejder til daglig som sygeplejerske på Landssygehuset, og de to andre arbejder sammen som frisører og makeup-artister. De har fået musikken ind med modermælken, som børn af en pianist og en sanger. De har altid sunget, fortæller de, blandt andet i gospelkor, og har også udgivet en EP og turneret sammen i USA. De mener selv, at harmonierne er deres stærke side, så mon ikke det bliver udnyttet i sangen. Harmonier er der også i det nummer, der kan ses her, fra en tv-optræden i december 2017:

Stilmæssigt minder “Breath of heaven” noget om “Standing up for love”, men de tre søstre har skam også optrådt med music I en anden genre. Se blot her:

Sangen er, fortæller søstrene, et positivt kærlighedsmanifest. Budskabet er, at lige meget hvor forskellige vi er som mennesker, så skal vi elske og respektere hinanden og stå op for kærligheden, uanset om det er kærlighed i ægteskaber, i en søskendeflok, i hele verden eller bare i hverdagen. Vi kan vælge i hjertet at elske vores medmennesker, siger de. De er selv meget forskellige som søstre, så på den måde mener de, at sangen faktisk også er god for dem at synge sammen.

Søstrene kendte ikke på forhånd de tre tekstforfattere, men tekstforfatterne var på udkig efter en trio, der kunne synge deres sang, og så var der ”nogen der kendte nogen”, som vidste at der gik tre søstre rundt i Thorshavn, som måske kunne være interessante at bruge. CARLSEN havde ikke de store forventninger til, at det skulle lykkes dem at komme med i Melodi Grand Prix, for som de siger, så er der jo mange, der gerne vil være med, men de syntes selvfølgelig, at det var stort og fantastisk, da de fandt ud af, at de var en af de ti deltagere.

De tre tekstforfattere er nye i Melodi Grand Prix-sammenhæng i Danmark, men Thomas Thörnholm og Michael Clauss har dog skrevet en række numre til Melodifestivalen, både sammen og hver for sig. For eksempel stod Thomas Thörnholm bag ”Se mig”, som blev nummer to i Melodifestivalen 2000, og han har også skrevet ”High”, som var det norske bidrag ved Eurovision 2004.

Hør denmark12points’ interview med CARLSEN her:

 

Videre til artikel om sang 8

 

februar 9th, 2018 by