Moderne country fra Albin Fredy

Sang 10: Albin Fredy – Music for the road

Tekst og musik: Rune Braager, John Garrison og Olivio Antonio

Allerede i 2013 stiftede vi i Melodi Grand Prix bekendtskab med Albin Fredy, da han sang ”Beautiful to me”. Dengang kaldte han sig dog kun Albin. Nu er han klar igen, denne gang med en sang med klare country-vibes. Med hans egne ord skal man forestille sig at versene er skrevet af Johnny Cash og omkvædet er skrevet af Avicii. At ”Music for the road” lyder som noget af Avicii er ike helt forkert, hør blot her:

Albin Fredy har i 11 år arbejdet på Wallmans dinnershow, som holder til i Cirkusbygningen i København. Der sammensætter han shows og er medinstruktør på dem. Derudover optræder han selv i Wallmanns on tour, så han har optrådt med shows i hele Skandinavien. Derudover skriver han selv musik, og har faktisk selv været med til at skrive nogle sange til Melodi Grand Prix, som dog ikke kom med. I stedet fik han tilbudt denne sang, som han altså ikke selv har været med til at skrive, men som han synes er super fed. Den ligger, fortæller han, sig stilmæssigt op ad den musik han udgav sidste år på EP-en ”Falling for the last time”. Titelnummeret fra EP-en kan høres her:

Albin Fredy kan godt lide at se Melodi Grand Prix, fortæller han, og er derfor også glad for endnu engang at få lejlighed til at deltage. Han forventer, at det bliver endnu sjovere at deltage denne gang end det var første gang han deltog. Han synes, at noget af det sjove ved Melodi Grand Prix er, at man aldrig helt ved, havd der kommer til at ske – sidst han deltog mødte han for eksempel sin nuværende kæreste Maria Lucia, og det var nok ikke helt ventet. Hans optræden fra dengang kan høres her:

Hans yndlings-Grand Prix-sang fra Danmark er ”Breathing”. Han forsikrer for, at det ikke er noget han siger fordi Bryan Rice er en af hans gode venner, men han synes virkelig at den havde fortjent at vinde, om end han anerkender, at Chaneé & N’evergreen også havde en god sang.

Rune Braager er en af bagmændene bag sangen, lige som han også har været med til at skrive sang nummer 9. Denne sang har han skrevet sammen med John Garrison og Olivio Antonio. John Garrison har ikke skrevet til Melodi Grand Prix før, men har til gengæld spillet bas med James Blunt, og også arbejdet med andre store navne som Christina Aguilera, One Direction og danske Mads Langer. Både han og Olivio Antonio bor i København, trods deres internationalt klingende navne, men John Garrison har engelsk baggrund og Olivio Antonio kommer oprindeligt fra Spanien.

Hør denmark12points’ interview med Albin Fredy her:

februar 9th, 2018 by