Årets veteran gør oprør

Sang 1: Ditte Marie – Riot

Tekst og musik: Lise Cabble, Theis Andersen og Chris Wahle

Ditte Marie er den af dette års kunstnere, som er mest erfaren indenfor Melodi Grand Prix, med hendes to tidligere optrædener i 2011 og 2012. Om end Ditte Marie synes det lyder lidt skørt at være årets ”veteran” – hun er jo ikke så gammel, som hun selv siger – så synes hun også, at det er rigtig rart at have prøvet det hele før. Hun kommer med en anden oppakning denne gang, og derfor er hun mere tryg ved miljøet og menneskene omkring Grand Prixet. Sådan her så det ud, da hun deltog i 2011:

Siden hun var med sidst i 2012, har Ditte Marie brugt tiden på at rejse land og rige, og lidt udland, rundt, og optræde med musik, både solo og som backingsanger for store artister. Hun har, fortæller hun, arbejdet med mange dygtige mennesker, og mener selv, at hun har verdens bedste job. Hun er oven i købet blevet mor for kort tid siden, hvilket, mener hun selv, vil have indflydelse på hendes fremførsel af sangen, fordi hun føler alting stærkere for tiden – så der er, siger hun, risiko for både tårer og store smil.

Ditte Marie beskriver sig selv som en stor Grand Prix fan, og er ikke i tvivl om, at ”Dansevise” er hendes yndlings-Grand Prix-sang. Hun synes at det er et fantastisk nummer, med det som Melodi Grand Prix for hende især handler om – den gode melodi. Hun fortæller i øvrigt, at hun selv har lavet en udgave af den, som ligger på Youtube. Den kan man se her:

Ditte Marie fortæller, at hvor hendes to første optrædener i Melodi Grand Prix var med meget festlige sange, er der lidt mere melankoli og tungere følelser med i denne sang. Den handler om at kæmpe for det eller den man elsker, og kampen for at for få det tilbage, hvis nogen tog det fra en. Hun lover dog, at man ikke ligefrem bliver i dårligt humør af sangen.

Hun har siden 2012 flere gange fået tilbudt Grand Prix-sange, men havde egentlig besluttet ikke at deltage igen, for hun mente, at det var et overstået kapitel. Da hun hørte ”Riot” skiftede hun dog mening, for som hun siger med et lettere omskrevet kendt citat: ”Man har en holdning, til man får en ny sang”. Hun vidste ikke på forhånd, hvem der havde skrevet sangen, men kendte Theis Andersen i forvejen, og havde mødt Lise Cabble i forbindelse med sine to foregående Grand Prix-forsøg. Hun er glad for denne gang at være på Lise Cabbles hold, for som hun siger – alle elsker Lise.

Hør denmark12points’ interview med Ditte Marie her:

 

Videre til artikel om sang 2

februar 10th, 2018 by