Comeback til tidligere verdensstjerne

Sang 4: Sannie – Boys on girls

Tekst og musik: Sannie Charlotte Carlson, Domenico Canu og James Reeves

Sannie er uden tvivl den af årets deltagere, der er mest kendt i den brede offentlighed, under navnet Whigfield. Ikke mindst hendes kæmpehit ”Saturday night”, som hærgede europæiske og nordamerikanske hitlister midt i 90-erne, gør, at hun er et navn folk kender. Siden er hun trådt lidt mere i baggrunden, og udgav ikke musik i 10 år fra 2002-2012, men har dog løbende arbejdet i musikbranchen som sangskriver og producer for andre kunstnere. I 2015 besluttede hun, at hendes nye album skulle udgives under hendes eget navn. Derfor stiller hun heller ikke op i Melodi Grand Prix som Whigfield, men som Sannie. Her er et eksempel på noget af det nyeste musik Sannie har udgivet:

Sannie fortæller, at hun flere gange er blevet spurgt, om hun havde lyst til at skrive en sang til Melodi Grand Prix, men at hun ikke havde haft tid, eller at det lige passede ind i karrieren – men så i år syntes hun, at hun havde et nummer, der, som hun siger, var poppet nok til at være med i Melodi Grand Prix, og som hun også gerne selv ville synge. Hun kalder sangen en lille sexy og glad fest i gaden-sang, som hun håber kan få folk til at danse. Selv om den er poppet vil hun dog ikke sammenligne den med ”Saturday night”. Den er poppet, men ikke så cheasy, siger hun.

Efter at have boet forskellige steder i Europa og i Elfenbenskysten, har hun nu slået sig ned udenfor Milano, hvor hun laver musik, blandt andet med de andre to tekstforfattere til sangen ”Boys on girls”. Hun beskriver de tre som en glad trio, som elsker at arbejde sammen, og som kan være på børnehaveniveau, når de er sammen – og så er musikken som en leg.

Udover at hun ved at deltage under sit eget navn søger tilbage til rødderne, så er selve det at deltage også en slags tilbagevenden til hendes danske rødder. Hun har altid som barn set Melodi Grand Prix, så at det var Jørgen de Mylius, der ved præsentationen af kunstnerne i DR-byen skulle præsentere hende, det syntes hun var ret vildt. Hendes bedste Grand Prix-øjeblik er da også fra de gode, gamle 80-ere, nemlig ”Hip hurra, det’ min fødselsdag”. Den bruger hun som fødselsdagshilsen, hver gang en af hendes venner har fødselsdag, fortæller hun, og fortsætter: ”Det behøver ikke altid at være cool det hele, jo. Der er masser af forfærdelige ting i livet allerede.”

Hør denmark12points’ interview med Sannie her:

 

Videre til artikel om sang 5

februar 10th, 2018 by