Potent vikingesang fra mand uden fornavn

Sang 3: Rasmussen – Higher ground

Tekst og musik: Niclas Arn og Karl Eurén

I 2005 deltog Sanne Salomonsen i Melodifestivalen med en sang, der bar samme titel som Rasmussens nummer, ”Higher ground” – og de to sange har flere ting tilfælles. Begge er skrevet af svenskere, og lige som Sanne Salomonsen er Rasmussen rødhåret. At Rasmussen lidt ligner en viking er meget passende for sangen – og ikke helt tilfældigt. Han fortæller, at tekstforfatterne havde efterspurgt en mand, der lignede en viking, til at synge sangen, og så havde de kontaktet ham på Facebook, og bedt ham give sangen et forsøg.

Rasmussen hedder selvfølgelig ikke kun Rasmussen. Hans fulde navn er Jonas Flodager Rasmussen, men fordi han syntes, at navnet Rasmussen passede godt til sangen, så valgte han, at det var det navn han skulle optræde under ved Melodi Grand Prix. Han beskriver sangen som potent, kraftfuld og dramatisk, og med et stærkt anti-krigerisk budskab. Den har en historie, som fortæller om de nordiske lande, hvilket han håber både vil tale til et dansk og et internationalt publikum. Det er en elektro-pop/rocksang med marchagtige trommer, i et lidt langsomt tempo, men alligevel med et godt drive og et godt omkvæd, fortæller han.

Rasmussen har selv set Melodi Grand Prix nogle gange, især i barndommen, men hans yndlings-Grand Prix-sang er dog noget nyere, nemlig ”Euphoria”, som efter hans mening er den bedste sang der nogensinde er skrevet til Melodi Grand Prix. Han er dog også meget begejstret for norske Wig Wams ”In my dreams” fra 2005 – hvilket da også ligger i stil med hans band Hair Metal Heröes, som han spiller coverversioner af glamrocknumre fra 80-erne med, når han ikke underviser i scenekunst eller medvirker i musicals. Her er en lille smagsprøve på, hvad det er for musik de spiller:

Bagmændene bag ”Higher ground” har tidligere været med til at skrive en del numre til Melodifestivalen, blandt andet Timoteijs sang ”Kom”, som blev nummer 5 i Melodifestivalen 2010. Niclas Arn har deltaget som tekstforfatter en gang før i Melodi Grand Prix, nemlig i 2014, hvor han var en af tekstforfatterne bag ”Your lies”.

Udover at skrive til andre kunstnere, spiller Niclas Arn elbas i bandet Rolandz, der såmænd deltager i Melodifestivalen i år, dog med en sang skrevet af nogle andre – så hvis alt flasker sig for ham, kan han faktisk komme til at deltage i Eurovision som kunstner for et land, og som tekstforfatter for et andet land. Det er, så vidt vides, aldrig sket før.

Hør et interview med Rasmussen her (venligst udlånt af good-evening-europe.dk):

 

Videre til artikel om sang 4

februar 10th, 2018 by