Stjerneskud med ukulele synger om stjernerne

Sang 2: Anna Ritsmar – Starlight

Tekst og musik: Lise Cabble

For sjette år i træk er der en tidligere X Factor-deltager blandt de optrædende ved Melodi Grand Prix. I år er det 17-årige Anna Ritsmar. På trods af, at hun i X Factor kun nåede til den såkaldte bootcamp, nåede hun at gøre et stort indtryk på Lise Cabble. Lise kontaktede hende sidenhen på Facebook, for hun ville gerne have hende til at synge ”Starlight”. Lise havde fra starten, da hun skrev sangen, haft en ide om, hvordan den skulle synges, men hun følte ikke, at nogle af de andre sangerinder, som hun havde prøvet sangen af med, havde ramt det hun gerne ville have – men da Anna sang den, så var det bare helt rigtigt, som om det bare faldt i hak, fortæller Lise Cabble. Anna fortæller selv, at hun faktisk var lidt skeptisk inden hun hørte sangen, fordi hun normalt ikke beskæftiger sig med popmusik, men den havde fanget hende med det samme, så hun sagde alligevel ja.

Op til i år har Lise Cabble haft 13 sange med i Melodi Grand Prix, og vundet 3 gange. Det er imidlertid første gang, at hun har en sang med, som hun helt selv har skrevet. Hun siger om ”Starlight”: ”Den er lidt ”escape”. Man har hinanden og stjernerne, lige meget om man er fattig, eller om der er nogen efter en eller spærrer en inde. Man kan være lykkelig, når man elsker en anden, uanset hvad der sker, også selv om det måske kun er i hovedet, at man har hinanden”.

Anna har for tiden orlov fra gymnasiet, blandt andet for at have tid til at deltage i Melodi Grand Prix. Derudover spiller hun i to bands, Aufori og Spektaro. I Spektaro spiller hun sammen med sin far og søster. De har for nyligt udgivet et album, som kan høres nedenfor. Den musik hun normalt laver, beskriver hun som nede på jorden indie- og singer-songwritermusik. Når hun ikke spiller musik, er hun praktikant i et musikstudie, så musikken fylder rigtig meget i hendes liv.

Anna siger, at hun synes det er svært at have forventninger til, hvordan det bliver at deltage i Melodi Grand Prix, fordi hun ikke har prøvet det før. Hun glæder sig over, at der er god tid til at forberede sin optræden, hvor hun til X Factor hele tiden skulle være klar til at forberede noget nyt. Hun er næsten sikker på, at det bliver en stor oplevelse, og vil fokusere på at være så afslappet som muligt omkring det, og nyde det alt hvad hun kan.

Hør denmark12points’ interview med Anna Ritsmar og Lise Cabble her:

 

Videre til artikel om sang 3

februar 10th, 2018 by