Semifinale 1 næsten uden store overraskelser

Semifinale 1 er slut, og det er tid til at efterrationalisere på resultatet. I forhold til mine forudsigelser, så gik 8 af de 10 sange jeg havde tippet til at gå i finalen, videre. Mine vurderinger var, at følgende sange ville gå videre:

  • Grækenland
  • Island
  • Australien
  • Cypern
  • Tjekkiet
  • Slovenien
  • Belgien
  • Serbien
  • Hviderusland
  • Georgien

Favoritterne og overraskelsen

De fem førstnævnte sange havde jeg vurderet som enten sikre eller sandsynlige, og de gik alle fem videre, som ventet. Blandt de sidste fem røg Belgien og Georgien ud, på bekostning af Estland og San Marino.

Med Belgien havde jeg haft min tvivl, i forhold til at jeg ikke syntes at Eliot brændte så godt igennem med sangen, og at stemmen visse steder var lidt shaky – men det var i og for sig et godt nummer, så den havde måske nok fortjent at gå videre.

(c) Andres Putting

Georgien var en af de store favoritter – til IKKE at gå videre, hvilke jo gik i opfyldelse. Jeg havde set den som en luring, i forhold til at han havde et meget flot sceneshow, som passede virkelig godt til nummeret. Jeg havde håbet, at han ville klare den, men det gjorde han altså ikke.

(c) Thomas Hannes

Estland havde jeg altså ikke tippet til at gå videre, for jeg tænkte, at den ikke ville skille sig nok ud til at få nok stemmer. Måske fik han stemmer fra dem, som synes at det bliver lidt for vildt med Islands BDSM og Australiens flyvende (bogstaveligt talt) show. De to sange var på scenen lige før Estland, og i Estlands sang kunne man føle sig hjemme, for det var noget mere mainstream og let at lytte til end visse af de andre numre.

San Marino er til gengæld den store overraskelse – og ærligt talt, også det uretfærdige valg, efter min smag. Dels er sangen totalt outdated, og dels sang han mildest talt temmelig falsk i en del af sangen ved det tv-transmitterede show tirsdag aften. Det gik ganske vist væsentligt bedre mandag aften, hvor juryerne stemte, men jeg har temmelig svært ved at forestille mig, at det er dem der har reddet ham. Det skal blive spændende at se resultatet af semifinalen – men okay, sidst på scenen, og en sjov partysang, det kan åbenbart noget.

Rækkefølge i finalen

Traditionen tro bliver der efter hver semifinalen trukket lod om, hvilken halvdel af finalen de ti lande, der har kvalificeret sig, skal optræde i. Resultatet af lodtrækningen i aften gav dette resultat:

1. halvdel: Grækenland, Cypern, Tjekkiet, San Marino og Slovenien.

2. halvdel: Hviderusland, Serbien, Estland, Australien og Island.

Lodtrækningen bestyrker fornemmelsen af, at ud af de sange der gik videre i aften, er det nok især Australien og Island, der kommer til at gøre sig gældende. Omvendt er det nok især problematisk for San Marino og Slovenien at de er i første halvdel – San Marino fordi de næppe kan trække stemmer nok til at gøre sig gældende, når publikum har hørt mange sange efter ”Say Na Na Na”, og Slovenien, fordi de måske kan drukne – på den anden side var de nummer 5 på scenen i semifinalen ud af 17, så måske kan de klare sig godt alligevel.

Copyright på billeder:

Grækenland, Australien, Tjekkiet, Hviderusland, og Estland (c) Andres Putting

Island, Cypern, Slovenien, Serbien og San Marino (c) Thomas Hassig

maj 14th, 2019 by