Danmark videre fra den svære semifinale

Der har været mange spekulationer alle steder om, hvorvidt Danmark nu kunne klare at komme forbi denne semifinale. De fleste kunne blive enige om, at der var nogle sange, som vi ville få mere end svært ved at slå – og det har vi heller ikke nødvendigvis gjort, MEN resultatet var i hvert fald godt nok, for Danmark er videre til finalen.

Jeg havde i min forudsigelse før showet vurderet, at Sverige, Holland, Schweiz, Rusland og Azerbaijan ville være sikkert videre, og at Danmark og Norgen ville være sandsynlige finalister – og det viste sig jo at holde stik.

Det var således, efter min vurdering, de tre sidste pladser som der ville være kamp om. Min vurdering var, at Malta, Armenien og Litauen var mest sandsynlige, men af de tre gik det kun i opfyldelse for Maltas vedkommende. I stedet for Armenien blev det Albanien og Nordmakedonien.

Helt personligt er jeg glad for, at det blev Albanien og Nordmakedonien, der gik videre, for det var to virkelig gode sange, så på den måde er det for mig et tilfredsstillende resultat. Jeg havde da også i min forudsigelse Albanien og Nordmakedonien på 11. og 12. pladsen.

Og hvad var det så der var “galt” med Armeniens og Litauens sange, siden de mod forventning ikke gik videre?

Armeniens sang havde jeg det splittet med, i og med jeg ikke syntes den gjorde sig specielt godt på scenen. På trods at det meget energiske show med masser af rød og sort, og stor energi fra Srbuk, så brændte hun ikke igennem på skærmen. Startnummer 1 gjorde det sikkert ikke bedre for hende.

(c) Andres Putting

Litauen, som var den anden sang jeg havde vurderet ville gå videre, valgte jeg at tage med på 10. pladsen, blandt andet på grund af deres statistik. Både Irland, Storbritannien, Letland og Norge kunne stemme i denne semifinale, og de er historisk dem der har givet Litauen flest stemmer, men det ramte altså ikke her.

(c) Thomas Hanses

Rækkefølge i finalen – Danmark i 1. halvdel

Vanen tro skulle der ved pressekonferencen efter semifinalen trækkes lod om, hvem der skulle synge i hvilken halvdel i finalen. Resultatet af den lodtrækning blev at:

Albanien, Danmark, Holland, Malta, Nordmakedonien, Rusland og Sverige skal optræde i 1. halvdel.

Azerbaijan, Norge og Schweiz skal optræde i 2. halvdel.

Ud på natten til fredag vil den endelige rækkefølge i finalen blive offentliggjort.

Glad og rørt Leonora ved pressekonferencen

Der var ingen tvivl om, at Leonora var meget glad og rørt over at være gået videre til finalen. Hun begyndte at græde, da hun gik videre, fortalte hun ved pressekonferencen. Generelt forventer hun ikke for meget, fortalte hun, men håber altid på meget.

Danmarks del af pressekonferencen kan ses i Youtubeklippet her:

Copyright på billeder:

Albanien, Azerbaijan, Holland, Schweiz og Sverige (c) Thomas Hanses

Danmark, Malta, Nordmakedonien, Norge og Rusland (c) Andres Putting

maj 16th, 2019 by